Barnebursdag – 18 beste ideer for å gi barnet ditt den beste barnbursdagen

Har du letet overalt etter den beste måten å organisere en barnebursdag? Da er du ikke alene. Hvert nye år betyr at ditt barns bursdag er rundt hjørnet og det er mulig du føler deg litt stresset. 

Å finne bursdagspresanger kan være litt av en oppgave, men pleier å ordne seg tilslutt. Barn vet ofte fra før hva de ønsker seg. Du krysser av listen av ting på gavelisten, men det tar ikke vekk alt stresset når du fortsatt har en barnebursdag du må arrangere.

Barnebursdag – 18 beste ideer

Organiserer du dette hjemme eller et annet sted? Og hvordan overgår du fjorårets bursdag og alle de andre barnebursdagene til de i klassen? 

Det er derfor vi har skrevet denne bloggen, for å gi deg noen ideer om hvordan du kan organisere en fantastisk barnebursdag hjemme med spill barna vil snakke om i flere år.

Vi har satt sammen en topp 18 bursdag fest ideer til deg, som garantert vil gi deg noen brukbare forslag. Kos deg med forberedelsene!

Barnebursdag Photoshoot sminke fest

beauty portrait of child with natural make up and healthy skin. happy childrens day. fashion and beauty.

Ha en flott bakgrunn (hvit skjerm / hvit vegg). Skru på noen lyse lys og la dem skinne på veggen og sørg for at du har masse klær. Utkledning Kostymer fungerer selvfølgelig også godt. Og ikke minst sminke. Pass på å dekke bord og stoler med plast hvis det skulle være nødvendig. Ha bordet fullt av mascara, leppestift, neglelakk, glitter, fjær, hårbørster, stiklinger, hårstrikk og andre ting du trenger.

Du kan la barna gjøre sin egen sminke, eller du kan hjelpe dem med sminkingen ved å få noen til å komme å gjøre sminkingen på dem. Sett på hyggelig musikk og la jentene kose seg. Verdt å prøve hvis du skal ha jente bursdag hjemme.

Barnebursdag: Nattevakten

Dette er et spill denne generasjonen barn mest sannsynlig ikke kjenner til, men generasjonen i 30-40 årene kjenner nok igjen dette. Nattevakten spilles i et mørkt rom. Alle barna utenom et gjemmer seg i rommet. Sørg for at det er nok skap og benker de kan gjemme seg bak. 

Hvordan fungerer det? Hvert barn velger en lapp fra en boks. På disse lappene skriver du et dyr med et tall foran det. For eksempel 1: hund, 2: katt, 3: ku, 4: hest, 5: gris, 6: løve. Et barn er Nattevakt og han kommer inn i rommet. Barnet sier: Nattevakt velger 3. Barnet med tallet 3 (kua i dette scenarioet) lager lyden av en ku. Nattevakten må gjette hvilket barn dette er. Hvis han gjetter feil, skjer det ingenting og barnet blir sittende. 

Antall ganger Nattevakten trenger å finne alle sammen, avhenger av antall straffepoeng. Hvis du lar hvert barn være Nattevakt en gang hver (og endrer dyrene et par ganger, vil det bli enda mer gøy), barnet med minst poeng vinner.  

En ting er sikkert: Etter at alle barna har fått prøvd seg som Nattevakt, vil alle være Nattevakt.

Escape Room for barn hjemme

Ønsker du å organisere en garantert supermorsom barnebursdag hjemme? Da anbefales Escape Room for barn. Du kan selvfølgelig lage dette selv, men hvis du ønsker å gjøre det enklere for deg selv, kan du ta en titt på vårt Escape Room Junior. Etter bestilling vil du motta dokumentene med materialer og med noen forberedelser vil det kun ta deg 90 minutter å dekorere 4 rom til Escape Room. I ditt eget hjem.

Escape room for barn

Ta en titt på vårt Escape Room for barn hjemme.

Rom som både jenter og gutter vil like og spillet er interaktivt, da barna må sende svar via WhatsApp til et telefonnummer. Hvis svaret er riktig, vil de få en respons. Hvor spennende er ikke det! Spesielt når de også må ringe et nummer. Taleposten vil fortelle dem om hva de må gjøre for å fortsette.

Barnebursdag: Gammeldagse spill

Det høres jo selvfølgelig gammeldags ut, men det er fortsatt gøy å spille spill fra gamledager i en barnebursdag hjemme. Du vil merke at mange av barna aldri har spilt disse spillene før. Lag et oppsett i hagen eller i en park med forskjellige spill. Lag et poengark som barna kan ha rundt nakken mens de spiller. Lag diploma på forhånd og begynn å spille! 

Gammelt nederlandsk spill: som heter ‘spijkerpoepen’ på nederlandsk

barnebursdag spiker
Vi har laget en liten samling av valgmuligheter:

Forberedelse: Du setter 2 vinflasker eller øl flasker på bakken. Deretter knytter du en lang spiker på en snor og knytter snoren rundt barnets midje slik at snoren med spikeren henger en halv meter over bakken som en slags hale. Barnets oppgave er å senke spikeren ned i de to flaskene så raskt som mulig.  Du bruker stoppeklokke (som i disse dager finnes på hver smarttelefon) for å holde styr på tiden. Du skriver ned tiden på et poengark, slik at du på slutten av spillet kan se hvem som var raskest. For de aller minste kan de være en utfordring å få spikeren i flasken. For de største barna kan du gjøre det mer utfordrende ved å be dem senke spikeren ned i flasken uten å være nær flasken.

Bit i kaken/kjeksen

Knytt kake/kjeks på en slags snor og hang dem på rekke og rad. Deretter kan barna komme en etter en og ta et bit av kake/kjeksene, men før de kan gjøre det må de ha bind for øynene. Du snurer dem rundt et par ganger før de kan gå å lete etter dem. De må holde hendene på ryggen hele tiden. Kaken må være helt borte.

Gammeldags barnebursdag: Potetsekk løp

Bruk en stor potetsekk og la barna løpe en runde mens de hopper fremover i sekken.

Gammeldags barnebursdag

Kaste blikkboksen

Samle sammen 10 blikkbokser og sett dem oppå hverandre: 4 på bunnen, 3 på neste rad, 2 på raden etter der og 1 på toppen, som en pyramide. Ha et par små baller klare (f.eks tennisballer, eller mykere baller) til å kaste på blikkboksene.

Slå inn spikeren

Bruk en tykk bitt av tre og sett noen spiker i den. Barna kan bruke en hånd for å slå hammeren. Antall ganger de bruker for å slå inn spikeren vil være deres poengsum.

Spark ballongen

Vi pleide å hate dette når vi var barn, men de fleste barn elsker det. Blås opp en ballong for hvert barn og bind den med en snor til ankelen. Barna skal sparke hverandres ballong. Personen som klarer å beholde ballongen lengst vinner spillet.

Hva er smaken? 

Sett bind for øynene og la barna komme inn i separate rom etter tur. Deretter gir du barna noe de kan smake på på en skje og så må de gjette hva det var de smakte på.

Nok spill og lek til å holde de i aktivitet en stund. Spesielt mindre barn elsker disse type leker.

Lag en gjør det selv kulebane / vannbane

For å kunne gjennomføre denne aktiviteten må du sørge for at du har mange materialer hjemme. På slutten av barnebursdagen vil det være en kulebane i et spor langs hele huset fra topp til bunn. Ikke bare materialer er viktige, men trappene kan også være nyttige for denne banen.

kulebane vannbane

Du kan bruke materialer som, rør, støvsugerslange, takrenner, lego, vannslange, toalettruller, gardinskinner, lampeskjermer (som tunnel), togspor, steiner osv. Du kan få mange gode ideer hos bruktbutikker eller gjør det selv butikker. På nettet kan du finne mange eksempler på hvordan dette kan utføres på en god måte. Du kan også velge å dele inn i mindre grupper, slik at mange små deler kan bli gjort samtidig. Kanskje du til og med kan koble dem sammen hvis de jobber på forskjellige rom i huset. 

Du som foreldre må nok hjelpe til en del, men resultatet vil være en stolt gruppe jenter og/eller gutter som har laget en hjemmelaget kulebane. På sommeren kan du også velge å gjøre dette ute og lage en vannbane i stedet for kulebane.  

Denne aktiviteten burde være på listen av ideer for en barnebursdag. Denne barnebursdag ideen er enkel å organisere og er 100% morsom.

Barnediskotek hjemme

Barnediskotek hjemme

Har du en stor låve, garasje eller har du mulighet til å dekke til vinduene i stua med mørke gardiner slik at det blir mørkt, da kan du enkelt gjøre det om til et diskotek. Sjekk nettet, fordi du kan leie en disco ball, røykmaskin og en strobe billig i ditt nærområde. Sett alle puter du kan finne på sidelinjene slik at barna kan slappe av innimellom diskoteket. Og sørg for at du har musikk barna liker. På denne måten kan du lage ditt eget karaoke show. Alt du trenger er en mikrofon.

Et diskotek er ikke det samme uten spill. Du kan spille stolleken, men du kan også stoppe en sang og la barna fullføre setningen på sangen. Jenter vil garantert like å ha en ekte diskotek barnebursdag hjemme.

Menneskelig Stratego

De fleste voksne har hørt om Stratego og mange har spilt det. Brettspillet hvor du må slå det andre lagets hær ved å erobre flagget. Din hær består av forskjellige typer hærekker.  

Fra marskalk til speider. Høyere titler slå lavere titler når de møtes på brettet. Marskalken vinner alltid? Nei, det finnes en figur: en spion som er den eneste som kan slå marskalken når de møtes på brettet. Og det finnes bomber på brettet, som selv ikke marskalken kan stå i mot. Det som gjør spillet vanskelig er at du ikke vet hvilke titler dine motspillere har på forhånd.

Menneskelig Stratego, kan fint spilles med store grupper. De spiller allerede dette mye på skolen. Når de løper etter hverandre og prøver å stjele hverandres flagg. Barn elsker det. Et av det beste spillene til en barnebursdag: morsomt og sunt!

Sirkus barnebursdag hjemme

How fun it is to put together a circus show together. Of course only acts that aren't dangerous, but there is plenty you can think of.

sirkus barnebursdag hjemme
 • Klovnene; 2 barn kan være klovner sammen. kle dem opp som klovner og la de gjøre noen teite stunts sammen. Hoppe på krakker og så hoppe inn i hverandre. Og snuble i hverandres føtter.
 • Magikeren; nettet og spesielt Youtube er full av magiske triks. Kopier et par av dem og lær dem bort til barnet som er magiker. Gi barnet en høy hatt, en sort tryllestav og showet kan begynne.
 • Akrobater; det er garantert barn som kan slå hjul, stå på hendene eller stå på hodet. Kanskje de kan få beinet over nakken eller kanskje de kan sitte med beina i kryss og gå på knærne. Det er lurt å la de som er mest fleksible gjøre disse stuntene.
 • Sirkusdirektør; han eller henne presenterer alle showene for publikum.
 • Dyre showet ; 1 barn kan være esel og et par andre barn kan være løve. Kanskje du til og mer har tøy du kan ta på dem for å se mer ut som løver.

Og du kan i all hemmelighet invitere foreldre 15 minutter tidligere til henting for å se på showet. Kanskje du har mulighet til å gjøre et av rommene dine til en sirkusarena. Du trenger kreativitet og nødvendig materialer, men sirkus show i en barnebursdag er en ekte vinner.

Barnebursdag: Hukommelse

Et kort men morsomt gruppespill for barn. Vi kjenner alle til spillet hukommelse hvor du må finne to av samme bildet. Her skal barnet finne 2 barn som gjør det samme.

Hvordan fungerer det? Alle barn er i et rom utenom et barn som skal løse hukommelsesspillet. Barna deles opp 2 og 2 og blir enige på forhånd hvilke bevegelser de skal gjøre når deres navn blir nevnt. For eksempel, så bestemmer 2 barn seg for å gjøre en piruett når deres navn blir nevnt. 2 andre kan bli enige om å for eksempel hoppe opp og ned, og 2 andre ruller på bakken. For hver tur må barnet som skal gjetter si to navn, hvis begge navnene som blir nevnt gjør samme tingen, vil de være ute. Og slik går spillet helt til alle barna har blitt gjettet riktig. Enkel, kort, men artig lek i en barnebursdag.

Matlaging eller baking i en barnebursdag

Lage din egen bursdagskake? eller din egen pizza i en barnebursdag hjemme. En hel masse knaing, blanding, baking, matlaging og ikke minst smaking. Gi dem alle en bakehatt og fortell dem hva de må gjøre steg-for-steg. Barna vil følge nøye med på instruksjoner og vil ha det kjempe gøy mens de forbereder godsakene. 

Matlaging eller baking i en barnebursdag

Og de vil jo selvfølgelig kunne spise alt til slutt. Paier, kjeks, kaker, pizza osv, det finnes mange ting du kan lage. Nyt måltidet til et av de flotteste barnebursdagene. Vi elsker denne barnebursdag ideen! Mmmm digg. 

Bursdagsbarn med vitenskapelige forsøk og eksperimenter 

Eksperimentere og gjøre forsøk er fantastisk. Og det finnes ingenting bedre enn å la et barn prøve det ut selv.

Bursdagsbarn med vitenskapelige forsok og eksperimenter

 Men alt du bestemmer deg for å gjøre med din gruppe av barn er på eget ansvar. Gi barna en hvit frakk og få dem til å bruke sikkerhetsbriller. Selv om forsøkene du velger ikke er farlige, vil barna føle seg som ekte professorer. For å få inspirasjon til forsøkene, kan du ta en titt på nettsiden om eksplosive vitenskapelige eksperimenter for barn. Jeg håper huset ditt fortsatt står etter barnebursdagen.

Barnebursdag hjemme: Pyjamas overnattingsfest

Når barna er blitt litt eldre og ikke får hjemlengsel så lett, er en skikkelig pyjamas overnattingsfest super koselig. Alle går med onsies, alle madrassene er på siden av hverandre i stuen og på kvelden når du har spilt masse spill, kan du avslutte med en koselig film med lysene av. Du kan ha popcorn og drikke slik at det føles som å være på kino.

Barnebursdag: Laserspill 

Dette er et spill du enkelt kan lage hjemme. Hva trenger du? 1 rom og et par garnnøster av rød tråd. Du bruker rød tråd til å lage tråder på kryss og tvers i rommet. Trådene er laser. Barna må gå gjennom rommet uten å være nær laseren. For å gjøre det vanskelig kan du ha noen tråder oppe og noen nede. Sørg for å lage det slik at de trenger hverandre for å unngå trådene. Veldig fint spill å spille med barna i en barnebursdag. Laserspill er korte og kan derfor kombineres med andre morsomme barnebursdag spill.

Håndverk fest

Er du kjent med Pinterest? Bare søk opp håndverk fest og ideene vil komme rett til deg. Barn elsker å lage håndverk. Selvfølgelig variere konsentrasjonsevnen avhengig av alder på barna, så det er lurt å tenke på når du planlegge en håndverk fest for barna. Men å sitte sammen i en barnebursdag men ermene brettet opp og lage ting de kan senere stolt vise foreldrene sine er super koselig.

Den ultimate barnebursdagen: Bingo!

Bingo er et veldig gammelt spill, men det er veldig gøy når du vinner. Kjøp inn gevinster til barna og deretter spill bingo ( du kan også laste det ned fra nettet).

Den ultimate barnebursdagen Bingo

Og hvis du vil gjøre barnebursdagen enda mer gøy kan du spille en annen versjon. Dyre bingo for eksempel.

Du lager kort med dyre navn eller dyre bilder på dem. Og deretter lager du ditt første kort: elefanten. Men ikke si: elefanten. Du imiterer lyden av en elefant. Alle som også har elefant på kortet sitt imiterer også en elefant og deretter krysser de av elefant på bingo brettet. Og sånn fortsetter spillet.

Lag ditt eget slim bursdagfest

I dag er det umulig å tenke seg å lage slim uten det. Wow for et rot vi hadde på kjøkkenet. Men barna synes det var en fantastisk fest.

Aldri for gammel for å spille

Vi håper vi har gitt deg inspirasjon med alle disse ideene til barnebursdag. Kanskje du også har noen gode ideer du vil foreslå. Du kan svare på denne bloggen, men du kan også gå til info@playgroupgame.com

Spill er ikke bare for barn, voksne liker også å spille gruppespill på en getaway helg. Overrask dine venner, familie eller kollegaer med et morsomt spill. 

"Du er aldri for gammel til å spille".

  Richard og Marjolein

  Vi er Richard og Marjolein, vi deler lidenskapen vår for spill med mange av våre venner og familiemedlemmer.

  >