Du kommer ikke til å kjede deg med disse 30 brettspillene

Det har ikke noe å si om det er sommer eller vinter, her spiller vi brettspill året rundt. Vi spiller et nytt spill med naboene minst en gang i måneden. Skapene våre er fulle av supermorsomme brettspill. Vi ønsker å dele vår kunnskap med deg, fordi alle disse 30 brettspillene er spill du bare må prøve.

Brettspill

Det har ikke noe å si om vi vinner eller taper. Vi har det alltid utrolig morsomt når vi spiller våre brettspill!

Vi skiller mellom brettspill hvor du må jobbe sammen, brettspill hvor du spiller mot og med hverandre, brettspill for 2 personer og selvfølgelig brettspill hvor dere spiller mot hverandre.

Har du forslag om andre brettspill vi burde prøve? Legg gjerne igjen en melding på bunnen av denne siden. På forhånd takk!

Visste du at vi også lager spill

Vennegjengen din har nok ikke prøvd disse spillene her. Overrask dem nå!

Escape room for barn
Oppdrag 'Skole innbrudd'
Pubquiz
Favoritt eller ikke

Vi har kategorisert brettspillene. I de siste årene har vi likt spill hvor man ikke spiller mot hverandre, men heller jobber sammen om å vinne. Vi likte det ikke sånn med en gang, men det det viste seg å være veldig artig.

Vi starter med brettspill hvor dere må jobbe sammen.


Paleo - Et brettspill fra steinalderen

Vi starter med et relativt nytt spill fra 2021. Et av våre favorittspill fordi du spiller ikke mot hverandre, men sammen. Enten vinner du som en gruppe eller taper sammen som en gruppe.

Paleo brettspill

Tidlig i steinalderen, da folk fortsatt flyttet rundt på seg, var hver eneste dag en utfordring. Dette brettspillet er et overlevelsesspill. Spillerne kan spille forskjellige scenarioer sammen, som blir vanskeligere utover spillet. Det sies at spillet varer mellom 45 og 60 minutter, men vi har aldri klart det på denne tiden.

Paleo

Kanskje fordi vi er sosiale spillere som underholder hverandre og tenker for mye igjennom spillet. Overveielse er veldig viktig i dette spillet, ellers vil du aldri overleve. Er du klar for en spennende reise i steinalderen?

 • 2-4 Spelere
 • 45 - 60 Minutter 
 • 10 - 99 År

Vår mening:

Siden vi ellers har spilt så mange brettspill mot hverandre, tenkte vi det ville vært artig å spille sammen for engangs skyld slik at vi alle kan være vinnere. Hvert scenario har forskjellige kort, som gjør spillet super spennende. Vi og våre naboer synes at dette er et av de beste spillene noensinne.


7 Wonders

7 Wonders Brettspill

I det strategiske brettspillet 7 wonders, er du lederen av de syv store byene i antikken. Utnytt ditt land sine naturlige ressurser, ta del i det evige kappløpet om fremgang, utvikle handles relasjoner og utøve militær makt. Gjør historie ved å bygge en av de syv arkitektoniske underverkene!

Et morsomt spill hvor alle er involvert i deres eget spill. Det er imidlertid også viktig å følge med på hva spillerne på siden av deg gjør. Vi har kun spilt dette spillet to ganger siden vi kjøpte det, men jeg vil spille det igjen i kveld. Når du har spilt dette spillet en gang, vil du komme til å ville spille det om og om igjen.

 • 2-5 Spelere
 • 30 Minutter 
 • > 9 År
7 wonders

Vår mening:

I mange brettspill for voksne må du jobbe med egne taktikker, men her må man snakke sammen, dermed blir det er morsom kveld. Det står alltid en flaske vin på bordet, slik at man alltid har noe godt i glasset når man spiller. Et relativt enkelt spill å spille på kvelden.


Pandemic

Pandemic er et av de brettspillene som folk snakker mye om. I dette spillet er du en gruppe med forskere, som hver har sin egen rolle, som prøver å bekjempe 4 forskjellige epidemier. Nærværet ditt er forespurt over hele verden. Fra basen din i Atlanta, skal du ut i hele verden med dette spillet. Vil du klare å redde verden eller vil sykdommen ødelegge liv på jorden for alltid?

Pandemic Brettspill
 • 2-4 Spelere
 • 45 Minutter 
 • > 8 År

Vår mening:

Det finnes brettspill som vi ønsker å spille hver dag og Pandemic er hvertfall et av de spillene. Spillet vil ha forskjellige utfall hver gang du spiller. 3 tilleggs brettspill hvor spillet og reglene endres i gjennom spillet. Nye sykdommer, nye materialer og mye mer er blitt lagt til.

Hvert spill er en ‘sesong’ som kan spilles opptil 24 ganger. Du har garantert aldri spilt et så gøy spill før. Dette spillet er kun for ekte brettspill elskere som elsker å spille i mange timer. Vi har spilt alle tre ‘sesongene’ med naboene våre og er meget imponert over dette spillet. 10 av 10 vurdering.


Pandemic

The Legends of Andor

Brettspill som inneholder kriging er ikke alltid populært blant alle spillere. Men dette spillet er annerledes. Et spennende samarbeidsspill for hele familien.

Legends of Andor brettspill

Spillerne er helter som må forsvare landet av Andor fra alle slags monstre, som troll og drager. De tar på seg roller som trollmann, dverg, kriger og krigs skytter, hver med unike evner. Heltene samler gull, edelstener og ulike gjenstander som forbedrer styrken. Dette gjør det lettere for dem å bekjempe motstandere.

Men uforutsette hendelser kan gjøre livet vanskelig for spillere. Heltene kan kun overleve gjennom gode råd og felles kamper! Spillet inneholder 5 forskjellige og utfordrende legender, inkludert et introduksjonsspill

Legends of Andor
 • 2-4 Spelere
 • 75 Minutter 
 • > 10 År

Vår mening:

Etter vi hadde spilt det første Legend spillet var vi overbevist: Dette spillet er fantastisk! Vakker grafikk, spillets mekanisme er enkel og med en flott historie. Og det faktumet at du kan begynne å spille med en gang (resten av reglene blir forklart i gjennom spillet) er fantastisk. Vi anbefaler Andor!"


Robinson Crusoe - Brettspill på en forlatt øy

Robinson Crusoe har en rekke scenarioer på en forlatt øy. I dette brettspillet må du overleve sammen med dine medspillere og fullføret oppgavene assosiert med scenarioet. Du må få tak i mat, beskytte gjemmestedet ditt og utforske øyen.

Dette høres kanskje enkelt ut, men det er ikke det! Det raskt skiftende været, ville dyrene og dine egen klossethet gjør ting vanskelig. Kan du overleve flere dager på øya?

Brettspill Robinson Crusoe
 • 1-4 Spelere
 • 90 - 180 Minutter 
 • > 13 År

Vår mening:

I noen brettspill er reglene enkle, dessverre er ikke reglene i dette spillet like enkle. Men når du kommer inn i det er det er kjempemorsomt spill med mange overraskelser. Det finnes ulike scenarioer og det er ikke enkelt å overleve på øya. Det finnes mange farer som lurer på øya. Det trengs god kommunikasjon og teamarbeid, ellers vil ikke dette spillet ha en lykkelig slutt. Vi har spilt to forskjellige scenarioer og vi er heldigvis i livet. Til alle som leser dette: send en båt for å redde oss!

Robinson Crusoe

Brettspill du kan spille med og mot hverandre

Brettspillene vi nettopp gikk gjennom er alle spill dere vinner sammen. Det finnes også en del brettspill hvor dere må jobbe sammen, men samtidig spille mot hverandre. Vi vil introdusere deg til dem nå.

Codenames 

To rivaliserende etterretningsbyråer kjenner identiteten til 25 spioner. Deres lagkamerater kjenner kun til disse spionene gjennom kodenavn. Lagene spiller mot hverandre og prøver å være førstemann til å få kontakt med deres spion.

Brettspill Codenames

Hver etterretningssjef gir oss ledetråder og hans lagkamerater prøver å gjette ordene uten å bedra motspillerens spioner. Trikset er å bruke et ord for å gjette så mange kort som mulig. Og alle ønsker å holde seg unna snikmorderen.

Det finnes også mange forlengelser av dette spillet!

 • 2 - 8 Spelere
 • 15 Minutter
 • > 9 År
Codenames

Vår mening:

Sist gang vi hadde ferie spilt vi dette spillet hver dag med våre barn. Og det blir aldri kjedelig fordi det er forskjellige kort hver gang. Spillet er aldri gjentagende. Du vil lære hvordan andre personer kommuniserer. Og når du tror du har funnet ut av det, så har du ikke det allikevel. Anbefalt for familier.

Brettspill hvor man må kommunisere er alltid våres favoritter!


Alcatraz - Brettspill kan noen ganger være urettferdig

Spillerne er innsatte på dødscelle i Alcatraz og de ønsker å rømme. For å rømme, blir det laget en plan som inneholder 6 deler. Det er et problem: for å utføre planen skikkelig, må noen bli igjen.

Brettspill kan noen ganger være urettferdig...

Alcatraz Brettspill

I hvert rom er det en spiller som ikke har de samme fordelene som resten. Et veldig taktisk og spennende spill. Reglene kan være litt vanskelige å forstå med en gang.

 • 3 - 4 Spelere
 • 90 Minutter 
 • > 15 År
Alcatraz

Vår mening:

Det finnes få brettspill som er like unike som Alcatraz. Dere må jobbe sammen, men er også hverandres motstandere.

Du må alltid bestemme hvem du vil samarbeide med i øyeblikket og hvem du ikke vil samarbeide med. Spillet kan noen ganger være vanskelig fordi du må skuffe noen. Hvordan forblir dere venner gjennom spillet og fortsatt jobbe mot hverandre? Det er et veldig interessant og psykologisk spill

Vi har kun spilt dette spillet to ganger, men vi er imponert. Det er helt ulikt noe annet vi har prøvd, og det er det som gjør det så fantastisk underholdende. Vi får lyst til å spille dette spillet igjen i skrivende stund.


Gloomhaven - Verdens nummer en spill

Gloomhaven har lenge blitt vurdert som et av de beste brettspillene. Det er et taktisk kamp spill i en verden i stadig endring hvor motivene hele tiden endrer seg.
Spillerne tar på seg rollen som vandrende eventyrer gjennom dette spillet, alle med egne ferdigheter og grunnlag for å gå inn i denne mørke verdenen

Gloomhaven Brettspill

Spillere må samarbeide for å overvinne fangehull og ruiner. Gjennom eventyret forbedrer hver spiller sine ferdigheter ved å få mer erfaring og tyvegods, utforske, oppdage og plyndre nye steder og oppleve en historie som utvikler seg gjennom valg som blir gjort i spillet.

 • 1 - 4 Spelere
 • 120 Minutter 
 • > 13 År
Gloomhaven

Vår mening:

Jeg smiler alltid når jeg ser Gloomhaven boksen. Smilet på den annen side forsvinner i et minutt når du henter boksen, den veier 10 kilo! Men smilet kommer tilbake når du åpner boksen. Dette spillet er galskap. Hvis du liker eventyr hvor du forbedrer deg med karakteren din, er dette et fantastisk spill.

Du starter på level 1 og går på ditt første eventyr med vennene dine, som alle har forskjellige karakterer. Det vil bestemme karakteren av din gruppe. Skatter og gjenstander som blir funnet gjør deg rikere og sterkere og så snart du returnerer til byen av Gloomhaven, kan du kjøpe nye ting med dem. Hopp inn i denne fantastiske historien.


Brettspill for 2 personer

Det fleste brettspill er for 3 eller 4 spillere, men det finnes også mange gøye brettspill for 2 spillere. Spillene nedenfor er supermorsomme og vi har tilbragt mange kvelder på å spille dem.

Kahuna - Hvem er sjefen på øyene?

Et sted i sør stillehavet, har to Kahuna prester ført krig over 12 småøyer. Med hjelp av sjelden Kahuna magi prøver du å få kontroll over øyene. Hvem av dem vil vinne denne kampen?

Brettspill Kahuna

Bruk kortene til å få innflytelse over øyene og ødelegge din motstanders styrke. Taktikk og god planlegging vil utgjøre seier i denne magiske kampen.

 • 2 Spelere
 • 30 Minutter
 • > 9 År
Kahuna

Vår mening:

Vi har spilt dette spillet mange ganger. Et enkelt spill å spille for 2 personer. og som alltid vant Marjolein første spillet fordi hun kommer frem til riktig taktikk med en gang. Frem til jeg endelig fant bedre taktikker og begynte å slå henne ganske ofte. Velger du å spille om de små øyene eller vil du prøve å overta de store øyene? Vi vil ikke fortelle deg det, fordi det er mye gøyere å finne det ut på egenhånd.


Babel

De første byene og kongedømmene oppstod en gang i Mesopotamia:  Deres ærefrykt gjenspeiles i prakten av deres templer.

Brettspill Babel

I Babel, skal begge spillerne bygge templer med hjelp fra forskjellige mennesker. Dette er ingen enkel oppgave fordi sumerere, hettitter, persere, medere og assyrere er svært uforutsigbareDet er et overflod av arbeidere, byggematerialer forsvinner og templer kollapser plutselig. Spilleren som takler disse oppgavene best vil bygge det høyeste tempelet og vinne spillet.

 • 2 Spelere
 • 30 Minutter 
 • > 9 År
Babel

Vår mening:

Marjolein og jeg kjøpte dette spillet for 10 år siden og har siden spilt det i ferier. Et spill for 2 personer hvor riktig taktikk er viktigere enn flaks. Du bygger tårn, men samtidig prøver du å rive ned eller stjele motstanderens sitt tårn. De forskjellige type mennesker har alle sine egne kvaliteter, du må følge godt med på hvilke kvaliteter du trenger.

Og selvfølgelig vant Marjolein det første spillet. Det pleier ofte å ta litt tid før jeg får grep på et spill. Men jeg har det like gøy!


Caesar og Cleopatra

Caesar og Cleopatra har et elsk-hat forholdDe er frekke mot hverandre, men samtidig kjemper de om makten i roma. 
De prøver å arrestere politikere en etter en, men bak scenen angriper de hverandre med ulovlige midler som intriger, svik og til tider åpne angrep

Ceasar og Cleopatra

Det skjer at en politiker bestemmer seg for å ta parti med en av skuespillerne.  Det er kjent på forhånd hvilken fraksjon en politiker tilhører eller om en politiker velger å snakke høyt. Filosofen kan ødelegge planene dine fullstendig.

 • 2 Spelere
 • 30 Minutter 
 • > 9 År
Ceasar og Cleopatra brettspill

Vår mening:

De var elskere, men nå de også blitt fiender. Et herlig scenario fordi vi er også elskere som elsker å slå den andre i brettspill. I dette spillet må du holde kortene tett til brystet for å vinne over de rike og mektige. Min Cleopatra vinner som regel spillet. Denne juliusen lar seg ofte lure av skjønnheten av sin kone.  Et morsomt og underholdende brettspill for 2 personer!


Brettspill hvor du spiller mot hverandre

Den mest vanlige type spill er brettspill hvor du spiller mot hverandre. Som en hovedregel kan spillene spilles av 2 - 4 personer, men noen ganger opptil 6 personer. Denne listen av brettspill bør ikke en ekte spill elsker gå glipp av.

My City - Tetris i brettspillet

Hver spiller har et brett de skal bygge byen deres. I begynnelsen er det et par forskjellige funksjoner - tomme land, fjell, trær osv. Bygningene som han/hun skal bygge er representert i tetris lignende former i tre forskjellige farger. En kortstokk plasseres mellom spillerne og hver gang et kort med en av polyominoene snus, må de bygge det i byen deres.

My City brettspill

Du kan spille spillet på vanlig måte, eller du kan velge å spille en legacy variant der du som spiller utvikler deg med brettet ditt.

 • 2-4 Spelere
 • 30 Minutter 
 • > 9 År
My City

Vår mening:

Vi elsker dette spillet fordi det finnes en legacy variant av spillet. Dermed så endrer spillet seg mens du spiller. Og vi synes det er superkult. Spillet er veldig enkelt å spille, men ikke like enkelt å spille riktig. Du vil lære fort nok at du må tenke noen steg fremover, ellers vil du ikke klare å bygge byen din ordentlig. Vi har alltid vært fan av tetris og er overbegeistret over å se tetris reflektert i dette spillet. Et perfekt spill for familien, kort og artig.


Everdell

I den nydelige dalen av Everdell vil du finne en sivilisasjon av skog beboere.  Sivilisasjonen vokser og trives. Vil solen lyse sterkest i din by før vinteren kommer?

Brettspill Everdell

Evertreet er med deg gjennom alle årets sesonger. Det er på tide å utvikle seg og du er den som kan gjøre det!

Samle sammen bær, steiner, harpiks og tre. Du vil trenge disse ressursene for å utvide sivilisasjonen din. Møt på ulike skapninger av skogen og fordyp deg i den magiske og fantastiske verdenen av Everdell.

I Everdell plasserer du arbeiderne dine på forskjellige steder på brettet for å samle inn ressurser eller kort. Du trenger disse ressursene for å spille skog skapninger og bygninger i byen din. Det er fire sesonger i dette spillet: Vår, høst, sommer og vinter. Etter den siste sesongen er spilt blir alle innsamlede poeng lagt sammen. Spillet avsluttes når ingen kan eller gidder å gjøre flere trekk. Spilleren som bygger den beste byen og samler inn flest poeng vinner spillet.

Everdell

Everdell er et dynamisk bygg- og arbeidsplassering spill for hele familien. Dette sosiale spillet kan spilles mange ganger uten å bli kjedelig da spillet har forskjellig utfall hver gang. Er du klar for en større utfordring? Da bør du sjekke Pearlbrook Expansion og Spirecrest Expansion også.

 • 1-4 Spelere
 • 40 - 80 Minutter 
 • > 12 År
Richard & Marjolein Brettspill

Vår mening:

Everdell er nok et av de vakreste brettspillene som finnes! De vakre tegningene, de søte tre dyrene og vakre materialer… alt ser fantastisk ut! Heldigvis er dette er førsteklassesspill! Hendelsene er veldig enkle, men det store antallet kort gjør Everdell til en utfordring. Anbefales på det høyeste!


Camel up 

Brettspill trenger ikke alltid å være vanskelige for å være gøy. I dette spillet skal spillere forutsi hvilken kamel som vinner eller taper et kappløp. Vil nådeløs gamling bli belønnet eller ikke? Med litt smart satsing og litt flaks kan du bli mester av kamel forutsigelser. Et kortvarig men artig brettspill. Selv barn synes dette spillet er morsomt.

Det som gjør dette spillet så spesielt er at du kan spille med opptil 8 personer!

Brettspill Camel Up
 • 3-8 Spelere
 • 30 Minutter 
 • > 7 År
Camel up

Vår mening:

En av våre venner tok med seg spillet til en vennehelg og alle ville umiddelbart spille dette brettspillet. Pyramidene med terningene gjør dette spillet unikt. Spillet avhenger mye av flaks, men hvis du spiller smart kan du styre lykken litt. Det er enkelt å spille og tar ikke særlig lang tid. Derfor tar vi ofte dette spillet ut av vårt spill skap.  Vår datter Estelle er den eneste som ikke er så gira på å spille, men hun liker Camel up...


Qwixx

I Qwixx trenger du ikke å vente på din tur - noen kaster terningen og alle kan bruke kastet! Jo flere nummer du markerer på brettspillet, jo flere poeng får du.

Qwixx kan forklares på to minutter og er spennende helt til siste kast. Kast terningen og bli hekta på QWIXX!

Brettspill Qwixx
 • 2 - 5 Spelere
 • 15 Minutter 
 • > 7 År
Qwixx

Vår mening:

Qwixx er et veldig lett å bli hekta på. Reglene er veldig enkle og spillet varer ikke mer enn 15 minutter, dermed ender dette spillet fort opp på bordet hjemme hos oss. Det finnes mange utvidelser noe som gir mange variasjoner. Et must-have spill for terningspill elskere

Ikke alle brettspill trenger å være vanskelig, hvis du ikke ønsker å tenke for mye bør du velge Qwixx.


Machi Koro

Du har nettopp blitt folkevalgt som borgermester. Gratulerer! Men befolkningen har store krav: de vil ha jobber, en fornøyelsespark, et par ostefabrikker og kanskje til og med et radiotårn. Dette høres ut som en vanskelig oppgave, foreløpig har byen din en hveteåker, et bakeri og en kube.

Brettspill Machi Koro

Bevæpnet med en terning og din drøm, må du bygge Machi Koro til å bli den største byen i regionen.  Du tjener omsetning fra utbygginger, bygge offentlige bygninger og stjele fra naboens kasse. Men pass på at de ikke gjør det samme mot deg!

 • 2 - 4 Spelere
 • 30 Minutter 
 • > 6 År
machi koro

Vår mening:

Vi har alltid vært fan av dataspillet Sim City. Machi Koro spilles med terning og kort. Men også i dette spillet må du bygge en by for å slå motstanderne dine. Og med alle de utvidelsene av dette spillet, kan du spille dette spillet mange ganger uten at det blir kjedelig. Bare pass på at du legger kortene i riktig brett hver gang. Spillet er enkelt med tanke på regler, men du må tenke nøye gjennom handlingene dine. Vi spiller dette spillet minst en gang i måneden.


Ticket to ride - Spille brettspill og ha det sosialt

I noen brettspill er det viktig å være tålmodig og ha pokerfjes. Fordi hvis du virkelig trenger en togforbindelse fra West Coast til East Coast, må du spare mange billetter og håpe på at konkurrentene dine ikke tar de før deg

Brettspill ticket to ride

Et spennende og underholdende spill. Reglene er ganske enkle å forstå og dermed kan du ha det gøy gjennom hele spillet. Men du må følge nøye med på hvilke kort dine motstandere tar.

 • 2 - 5 Spelere
 • 30 - 60 Minutter 
 • > 7 År

Vår mening:

Det finnes flere typer Ticket to Ride brettspill å velge mellom, men vi har kun prøvd den originale versjonen. Dette spillet tar sted i Amerika hvor du skal kjøre tog til forskjellige byer på kartet. Et ekte familiespill som aldri blir kjedelig for det finnes utallige måter å kontrollere togene. Dette brettspillet trenger lite forberedelsestid da reglene er enkle å forstå. Hvis du har 30 minutter å brenne bort vil vi anbefale et spill med Ticket to Ride.


Catan Grunnspill - Brettspill som alltid vil være gøy

En del av verden er grunnlaget for dette supermorsomme brettspillet. Du begynner dette spillet med kun en landsby og en vei. Ved å samle materialer, kan du bygge dem om til nye veier, landsbyer og byer. Det høres enkelt ut, men det er ikke lett å vinne. Ikke rart at dette spillet har vært det bestselgende spillet de siste 20 årene. Med Catan Grunnspill, vil du alltids ha et gøy spill hjemme.

Brettspill Siedler von Catan
 • 3 - 4 Spelere
 • 75 Minutter 
 • > 9 År
Siedler von Catan

Vår mening:

Når vi var barn hadde vi Risk og Monopol og vi elsket de spillene. Men disse spillene er ingenting i forhold til Catan Grunnspill.

Vi antyder at du har hørt om dette spillet, hvis ikke bør du stoppe å lese og gå til nærmeste spillbutikk å kjøpe dette spillet. Vi har vært hekta på dette spillet i mange år, og vi begynte nylig å spille det igjen. Mest på grunn av alle utvidelsene av spillet som gjør det ekstremt utfordrende. Ingenting er så gøy som brettspill hvor du må bygge noe fra ingenting


Ville brettspill - Munchkin

Du starter som nivå 1 menneske uten klasse. Men ettersom spillet utvikler seg kan du forvandle deg til en dverg, en alv, en prest, en trollmann eller en tyv. Dette er Munchkin, et kortspill som er den ultimate parodien av Dungeons & Dragons. Bekjempe monstre, fang skatten og ta skatten fra dine motspillere. Alt er lov for å nå nivå 10 og vinne spillet.

Munchkin Brettspill

Spark døren åpen og se hva som ligger inni: er det et monster eller en gjenstand? Hvis det er et monster i rommet kan du bekjempe det. Men du må være sikker på at du kan bekjempe det ellers så må du flykte. Hvis du klarer å bekjempe det får du skatten og går opp et nivå. Klarer du ikke å slå det? Få hjelp av dine medspillere.

Men de vil nok ikke hjelpe deg gratis og spør nok om å dele skatten. Dere kan også forstyrre hverandre ved å kaste eliksir, engasjere andre monstre i kampen eller gjøre monsteret du bekjemper sterkere. Omtrent alt er mulig i Munchkin, så lenge du sørger for å vinneSpilleren som når nivå ti først vinner spillet.

 • 3 - 6 Spelere
 • 90 Minutter 
 • > 11 År
Munchkin

Vår mening:

Det var en gang da vi prøvde å spille det fantastiske spillet Dungeons and Dragons. Dette er et rollespill hvor du er karakterer i ulike spennende eventyr. Gjennom spillet kan du gå opp i nivå og dermed bli sterkere og sterkere. Munchkin er en enklere versjon av denne type brettspill.

 
Dere vil le sammen mens dere samtidig bekjemper skumle monstre. Det er ikke et enkelt spill, men så snart du får dreisen på det kan du spille det i mange timer. Vi har dessverre ikke spilt dette spillet på en stund. Vi skal spille det i ettermiddag!


Fotball - Fotball Brettspill

Eleven er et strategispill i verden av fotball. Du eier en fotballklubb og har seks uker foran deg.

Hvordan vil sesongen være for deg? Relativt stabil? Skitne feil? eller vil du har problemer med å vinne ligaen?

Brettspill

Med riktig forvaltning av klubbens ressurser, kan du gjøre flere overføringer, trene spillere, ansette nye ansatte, skaffe sponsorer og utvikle ditt eget stadium. Alt dette vil sørge for at laget ditt er klar for å vinne på den avgjørende match dagen.

Ansette de riktige personene til riktige stillinger og gjør klubben din uslåelig.

 • 1 - 4 Spelere
 • 120 Minutter 
 • > 11 År
Eleven

Vår mening:

Vi har spilt mange brettspill, men når jeg fortalte Marjolein at jeg ville kjøpe et fotballspill var hun ikke veldig begeistret med en gang. Marjolein er ikke en fotballfan. Men jeg ville spille det en gang. Naboene ble jo selvsagt giret med en gang, så vi spilte det med våre naboer. Vi har kun hatt spillet i to måneder, men har allerede spilt det to ganger.


Det er mange regler du må prøve å forstå. Men så snart du forstår dem er dette et fantastisk brettspill å spille. Du trenger ikke kunne noe om fotball for å vinne dette spillet. Men du må ta riktig avgjørelser for klubben din.

Hvilke spillere og hvilke trenere kjøper du?  Hvem skal sitte i styret? Bryr du deg mest om profitt eller å gjøre fansen fornøyd? Og hva gjør du med sponsing? Det er som å ha en ekte fotballklubb. Fotball hjertet mitt hopper når jeg spiller dette spillet.


Tiny Towns - Bygg din egen by

Du er borgermester i denne lille småbyen i skogen hvor de minste skapningene i skogen har laget sin egen sivilisasjon gjemt fra fiender. Dette nye landet er lite og ressurser er mangelfulle, du må ta det du kan få tak i og aldri si nei til bygningsmaterialer. Du må nøye planlegge og bygge en voksende by, og ikke la den bli full av bortkastede midler! Den personen som bygger den mest velstående byen vinner!

Brettspill Tiny Towns

I Tiny Towns, blir byen din representert på et 4x4 rutenett hvor du må plassere ressurser på spesifikke plasser for å konstruere bygninger. Hver bygning scorer seierspoeng på en unik måte. Når ingen spillere kan plassere flere ressurser eller bygge flere bygninger er spillet ferdig og alle ruter uten bygninger er verdt - 1 SP. Spilleren med flest seierspoeng vinner!

Tiny Towns
 • 1 - 6 Spelere
 • 45 Minutter 
 • > 9 År

Vår mening:

Dette brettspillet får alltid frem et smil. Hver spiller bygger deres eget spill på deres eget brett. Selv om det virker som dere ikke kan angripe hverandre, så er det også mulig. Man kan velge ressurser som andre ikke trenger. I dette spillet må alle ta den samme ressursen. Vi har spilt dette spillet noen ganger med 6 personer. Det er vår svigersønns favoritt spill fordi de kan endelig spille også. Spillet har enkle regler, men det er ikke lett å vinne.


Robo Rally - Unikt brettspill

Robotene i Robo Rally bilfabrikk bruker ukedagene på å arbeide på samlebåndet. De bruker timesvis på å bygge høyhastighets superbiler, som de aldri vil se i aksjon. Men på lørdagskvelder forvandles fabrikken til en verden av ville maskiner og farlige planer ettersom de kjører sitt eget episke løp.

Brettspill Robo Rally

I dette strategiske brettspillet, trenger du hastighet, hjerne og mange triks for å bli en racing legende! Hver spiller velger en robot og kontrollerer dens bevegelser ved bruk av spillkort. Kaoset slipper løs når alle spillerne avslører hvilke kort de har valgt. Industrielle lasere, groper og bevegelige transportbånd er hindringer - men de kan også brukes til fordel for spillerne. Hver spiller prøver å nå individuelle kontroll poeng i numerisk rekkefølge. Den første spilleren til å nå alle kontroll poengene vinner.

 • 2 - 6 Spelere
 • 120 Minutter 
 • > 11 År
robo rally

Vår mening:

Vi hadde personlig aldri kjøpt dette spillet selv. På esken ser det ut som en barneleke. Vi kjøpte spillet gjennom en anbefaling fra en spillekspert. Og vi har ikke angret på det. Det er artig å kjøre robotene gjennom brettet og tenke på alle handlingene på forhånd.

De andre spillerne kan gjøre spillet ditt vanskelig ved å fullføre deres planer veldig raskt, slik at du går tom for tid og tar feil avgjørelser. Dette brettspillet er flott designet og veldig unikt i forhold til de andre spillene nevnt i denne bloggen. Vi anbefaler å prøve dette spillet hjemme.


Las Vegas

Spillere går inn i rollen som stor gamblere som prøver lykken med terninger i den skinnende verden av Las Vegas. Spillerne kan besøke seks kasinoer, hver med forskjellig ternings nummer.  Mengden penger som kan vinnes varierer mye

Las Vegas Brettspill

For hver runde får du det samme spørsmålet: Hvor skal jeg plassere terningene mine for å ha flertallet der?
I hvilke kasinoer har mine medspillere plassert deres terninger? Og hvor kan jeg ta en stor sum fra mine konkurrenter og plassere det i egen lomme?
Men vær forsiktig, for som med de fleste gamblinger, kan alt gå galt og den store potten ender opp hos en annen spiller.
Spilleren som har mest penger etter 4 stadier vinner hele spillet.

 • 2 - 5 Spelere
 • 45 Minutter 
 • > 7 År
Las Vegas

Vår mening:

For å være ærlig, så aner jeg ikke hvordan vi begynte å spille dette spillet. Du ser det ikke ofte i butikkene, selv om det burde være der. Dette brettspillet er enkelt å spille, derfor er dette et av spillene vi ofte tar ut av spill skapet. Reglene er enkle og du trenger en del flaks. Men… vi er i kasinoene i Las Vegas. Terninger og satsinger i riktig kasino kan få deg til å vinne eller tape. Vi har 2 venner som alltid vil spille dette spillet når de kommer på besøk til oss. Vi pakker alltid ned dette spillet når vi drar på ferie.


Cartographers

I Cartographers, prøver spillere å få flest rykter i løpet av fire sesonger. I hver sesong, avslører spillerne deres kort og får et rykte av dronningen. Spilleren som har flest rykter på slutten av spillet vinner.

Brettspill Carthographers


Dronningen har sendt deg her for å kartlegge området nord for kongedømmet, slik at det en dag kan bli en del av kongedømmet Nalos. Men du er ikke alene i denne villmarken… Pass på at du tegner linjene dine nøyaktig slik at du kan bli kongedømmets beste kartograf!

cartographers
 • > 1 Spelere
 • 30 - 45 Minutter 
 • > 9 År

Vår mening:

Vi dro på spillmessen i Essen for å se etter nye spill og dette spillet kjøpte vi med engang. Et spill hvor du må designe landet ditt på best mulig måte med hus, vann, avlinger og trær.

Det flotte med dette spillet er at du kan få alle slags oppgaver, så det er mulig å vinne på flere ulike måter. Du kan også tegne monster på hverandres brett for å gjøre spillet vanskeligere. Vi har det alltid gøy når vi spiller dette med en gruppe. Og det finnes ingen grense for hvor mange som kan spille dette brettspillet!


Dixit

Hver spiller har alltid 6 kort på hånden som viser mystiske tegninger. De bytter tur på å være forteller, og fortelleren tar en kort fra hånden og forklarer det. Dette kan gjøres ved å bruke et ord, et uttrykk, en gest eller en lyd. Alt er lov. Prøv å forstå motstanderne godt og sørg for at dine forklaringer ikke er for enkle eller for vanskelige. De andre spillerne velger et kort fra hånden deres som de føler passer beskrivelsen.

Brettspill Dixit

Deretter blandes alle kortene sammen og blir lagt på bordet med bildet opp og det blir lagt stemmer. Hvilket kort tilhører fortelleren? Prøv å finne kortet som tilhører fortelleren, men ikke la deg lure av de andre spillerne, prøv å få dem til å stemme på ditt kort. Slik at du kan vinne Dixit!

 • 2 - 7 Spelere
 • 30 - 45 Minutter 
 • > 9 År
Dixit

Vår mening:

Spillet er unikt fordi det kreves en del kreativitet fra spillerne. Derfor kan spillet spilles av alle aldre. Barn spiller ofte bedre fordi de har bedre fantasi enn voksne. Et brettspill vi elsker å spille med familien!


Carcassonne

I dette velkjente brikke legging spillet, jobber spillerne sammen om å bygge den franske byen Carcassonne med alle sine gater, småbyer, klostre og enger. Ved å bruke brikker tjener du poeng for fullførte prosjekter.

For hver tur kan du fjerne en land brikke og plassere en brikke. Hvilken type kommer helt an på brikken. Det finnes for eksempel brikker med veistrekninger, klostre, by distrikter og/eller eng brikker. I prinsippet kan kun en brikke bli plassert på et prosjekt, men hvis to uferdige seksjoner settes sammen, kan flere brikker fortsatt legges på dem.

Brettspill Carcassone

Den som har flest brikker på et uferdig prosjekt får poeng. Forskjellige regler gjelder når det kommer til hvor mange poeng du kan få for hver type prosjekt. Spillet avsluttes når alle steinene har blitt plassert. Spilleren med flest poeng vinner.

Carcassonne er populært blant familier og spill elskere fordi spillet har nok dybde selv med enkle regler. Med litt flaks har alle muligheten til å vinne.

 • 2 - 5 Spelere
 • 45 Minutter 
 • > 6 År
carcassonne

Vår mening:

Carcassonne er et velkjent spill. Spillet er enkelt å spille og du kan bygge mye på kort tid. Men vær forsiktig fordi brikkene er ikke i ubegrenset mengde. Vi har ikke spilt dette spillet på årevis, men det betyr ikke at vi ikke liker det. Det er på tide at vi spiller et spill med Carcassonne igjen snart. Personlig synes jeg det er gøyest å bygge byer.


Medina

Spillerne er enkle sjeiker som blir tilkalt av kalifen for å bygge en ny hovedstad i ørkenen. De konkurrere om makten i denne raskt voksende byen fra starten av. Alle spillere starter med samme antall byggebrikker. Snart er det bygninger overalt.  Imponerende palasser med store staller er bygd for å mate kamelene til rike handelskaravaner

Brettspill medina

By veggen bygges helt rundt med 4 porter. I de trange smugene mellom palasset, dukke snart en kasbah opp: det tradisjonelle markedet som vil bringe handel og velstand fordi det tiltrekker by beboerne. Hvis du bygger på by veggen kan du bli utnevnt tårnvakt og klarer du å flytte inn på et palass i tide vil du score noen poeng. Men hvis du venter lengre kan du få flere poeng; kan du ikke? Den smarteste spilleren kan kalles seg for prins av Medina!

 • 3 - 4 Spelere
 • 60 Minutter 
 • > 9 År
medina

Vår mening:

Vi liker brettspill hvor vi må bygge. Vi har det alltid gøy med Medina. Men dette spillet har ligget og støvet i spill skapet alt for lenge nå. Det er på tide å tørke vekk hybelkaninene og spille dette fantastiske spillet. Merkelig nok, har aldri barna våre spilt dette, skal vi spille det denne helgen?


Azul

Som en flis maler i Azul, er du blitt utfordret til å male veggen til det kongelige palasset av Evora. Introdusert av myrer, azulejos (originalt hvite og blå keramikk fliser) og var fullstendig adoptert av den portugisiske kong Manuel. Jeg ble fascinert av skjønnheten av mauriske dekorative fliser på et besøk til Alhambra palass i sør Spania.  Kongen som ble så inspirert av skjønnheten til Alhambra, beordret hans eget palass til å bli dekorert med lignende fliser.

Brettspill Azul

I spillet Azul, kan spillere på tur plassere fargelagte fliser fra leverandører på brettet. Etterhvert som man kommer lengre inn i spillet kan spillere få poeng for hvordan de har plassert flisene for å dekorere palasset. Ekstra poeng blir gitt for visse mønstre og for å fullføre sett; bortkastet forsyninger blir trukket fra poengsummen. Spilleren med flest poeng på slutten av spillet vinner.

 • 2 - 4 Spelere
 • 40 Minutter
 • > 7 År

Vår mening:

Azul er et av de vakreste brettspillene. For meg er ikke dette et enkelt spill. Marjolein er mye bedre med farger og former enn meg. Men vi begge synes det er et morsomt taktikk spill som våre døtre også liker å spille. Det er et ekte familie spill!


Through the ages

Through the Ages: A New Story of Civilisation er den nye utgaven av dette populære brettspillet Through the Ages: A Story of Civilisation. Sammenlignet med dens forløper har det blitt mange endringer, inkludert krigføring. På grunn av det store antall kort som hører til spillet, vil et spill med Through the Ages aldri være det samme. Through the Ages: A New Story of Civilisation kommer alltid høyt på topp 100 listen

Through The Ages Brettspill

Dette er ikke er kjapt spill. Spillet kan fort ta 4 timer, men kan også ta en hel dag. Spesielt hvis det er første gang du spiller.

 • 2 - 4 Spelere
 • +/- 240 Minutter 
 • > 14 År
through the ages

Vår mening:

Har du tid? Dette spillet er best for ekte spill elskere, fordi dette spillet tar lang tid. Det er fordi du starter med en liten sivilisasjon, men skal bygge det til et sterkt land. Et brettspill som har blitt utviklet fra det gamle brettspillet Civilisation. Og et brettspill som har sin opprinnelse fra Sid Meier's dataspill. Vi elsker disse type spill. Vi spiller, bestiller mat, fortsetter å spille og noen ganger fullfører vi spillet neste dag.


Clever

I Clever, kaster du terningen for å få poeng. Hver terning har sin egen farge, som tilsvarer en kategori på ditt personlige spille ark. Du skriver kuben du valgte på spille arket etter du har kastet terningen. Hver fargekategori gir poeng på sin egen måte. Du krysser av gul kategori når den gule terningen er brukt og og verdien av oransje terning i de tomme rutene for oransje kategori.

Brettspill Clever

Du må trille terningene tre ganger for hver tur, du må deretter velge en av dem. Alle terninger som er lavere enn den du velger går på stativet slik at motstanderen kan bruke terningen i løpet av din tur.

 • 1 - 4 Spelere
 • 30 Minutter 
 • > 7 År
Clever

Vår mening:

Når folk spør om du kan noen terningspill, svarer du som regel Yahtzee. Men Clever er mye gøyere og mer variert enn Yahtzee. Vi har original spillet her hjemme og spiller det ofte. Det tar ikke lang tid å spille et spill med Clever, vi spiller dette spillet flere ganger i måneden. Du trenger også flaks, men siden du har så mange valg å ta, er det viktig at du tar de riktige valgene. Et morsomt spill å spille i feriene! Med et glass vin selvsagt.

  Richard & Marjolein

  >