De 16 beste Escape Room ideene: Hvordan lage ditt eget Escape Room hjemme?

Leter du etter fine Escape Room-ideer? Vil du også lage ditt eget Escape Room? Da har du kommet til rett sted. Å lage ditt eget Escape Room er selvfølgelig en gøy ting å gjør, men hvor skal du begynne? Hva må du tenke på? I denne bloggen vil vi gi deg de beste Escape Room ideene.

16 beste escape room-ideene

Hvordan lage spillene og hvordan sikre at det er nok overraskelser og utfordringer i dem. I denne bloggen vil vi gå gjennom alle trinnene slik at du ikke glemmer noe og forhåpentligvis få mye inspirasjon til å lage det kuleste Escape Room spillet noensinne.

Escape room Faraos Skatt

Prøv vårt Escape Room for barn hjemme

Har du lyst til å spille et ferdig Escape Room for barn hjemme?
Et artig spill å spille hjemme, når du har bursdagsselskap eller på skolen. Det kan spille hvor som helst, også ute. 

Escape Room ideer: Hva må jeg tenke på på forhånd?

Når du lager et Escape Room hjemme eller et annet sted, er det en rekke ting du bør tenke på på forhånd.

 • Hvor mange mennesker kommer inn i ditt Escape Room samtidig?
  Hvor vil du sette opp ditt Escape Room?
 • Hva er temaet/historien til ditt Escape Room?
 • Hvem er dette Escape Room egnet for (voksne eller barn)?
 • Hvor lenge kan de spille ditt Escape Room, med andre ord: hvor lang tid vil det ta spillerne å rømme?
 • Hvem skal teste ditt Escape Room?
 • Hvilken materialer skal du bruke?
 • Og selvfølgelig ønsker du å få noen ideer om hva slags Escape Room gåter du kan bruke.

De 16 Escape Room ideene i denne bloggen

I denne bloggen deler vi våre Escape Room ideer og erfaringer om det å lage et Escape Room-spill. Vil du se hvordan vi laget vårt Escape Room for barn? Da kan du bestille Escape Room for barn (9 - 13 år).
Du kan bestille det og spille det hjemme. Et komplett og ferdiglaget Escape Room til å spille hjemme, med manus, forklaringer og materialer. Vi får ofte gode tilbakemeldinger på dette spillet, så det vil garantert inspirere deg, i tillegg til at det er en flott opplevelse å spille.

Ha det moro !

Hvor kan du lage ditt Escape Room?

Først av alt må du finne et godt sted hvor du kan spille Escape Room. Et Escape Room spill kan spilles hvor som helst, så lenge du har ett eller flere rom tilgjengelig, hvor det er plass til en rekke personer som kan løse gåter. Hvis du skal spille det hjemme hos deg, må du huske at spillerne vil gjennomsøke rommene dine, så sjansen er stor for at de åpner opp alle slags ting.

Så sørg for at alle private eiendeler du ikke ønsker at andre skal rote i er enten borte eller at du kommunisere tydelig på forhånd at alle tingene spillerne trenger kan finnes uten å åpne alt av skuffer og skap. 

Escape Room plassering

Ingen hemmelige dører

I motsetning til de ekte Escape Rooms vil du sannsynligvis ikke bryte ned vegger og lage hemmelige dører til andre rom. Noe som egentlig ikke er nødvendig hvis du skal bruke flere rom, som alle er koblet til hverandre. Bare klistre et A4-ark på hvert rom og gi det et navn eller nummer, så vet spillerne hvilket rom de får gå til når de har løst det rommet de er i.

Det er fint hvis spillerne har en plass i alle rom til å legge ting fra seg for og løse gåter. Et bord eller skrivebord vil komme godt med. Stoler er absolutt ikke nødvendig, fordi spillere har en tendens til å gå rundt, og du kan stimulere det ved å henge opp gåter eller informasjon på veggene. Ved å henge informasjon på ulike steder må spillerne gå frem og tilbake og samarbeide og kommunisere godt med hverandre. Og det gjør Escape Room spillet ditt ekstra morsomt.

Verktøy og materialer for å lage Escape room

Hvis du leter etter morsomme Escape Room ideer, ikke gå glipp av de spesifikke verktøyene og materialene. Hvis du noen gang har besøkt et Escape Room, vet du hvor fint det er å finne alle slags materialer som du må gjøre noe med. Vi vil lede deg gjennom noen Escape Room ideer om materialer og verktøy.

#1 Kombinasjonslåser

Hvis du er i besittelse av numeriske låser, bør du selvfølgelig bruke dem. En kodelås kan brukes i kombinasjon med en kode. Den koden må hentes ved å løse gåter og fylles ut som en kombinasjon av sifre på kombinasjonslåsen. Med kodelåsen kan du låse en boks, skrivebordsskuff eller andre ting. Og i den boksen kan du for eksempel legge en bokstav som refererer til neste oppgave eller som gir spillerne tillatelse til å gå til neste rom.

Escape room kombinasjonslåser

#2 Kommunikasjon på nettstedet ditt

Hvis du vil ha din egen nettsiden kan du enkelt opprette en side hvor spillerne kan fylle inn en kode. I WordPress har du muligheten til å endre synligheten til siden din for eksempel til 'Passordbeskyttet'. Er det ikke fint når spillerne finner et brev med lenken til den nettsiden i boksen med kombinasjonslåsen. Og at de først må knekke en annen kode for å fortsette.

#3 Escape Room idé: Autoresponder Whatsapp

En veldig overraskende effekt er WhatsApp. Hvis spillere blir sittende fast i et rom, kan du gi dem hint. Selvfølgelig kan du være tilstede i rommet og fortelle dem hintet. Men... med WhatsApp kan det være mye artigere. Du kan installer App Auto responder gratis på alle Android telefoner .
Deretter forteller du spillerne at hvis de vil ha et hint, må de sende et visst ord til nummeret (det gir du dem før Escape Room flukten starter). Autosvar vil da automatisk gi svar med hintet.

#4 Skjuler hint av nøkler i en bok

En god Escape Room idé som ikke trenger å være vanskelig, er å skjule noe i en gammel bok. Du kan enkelt kutte en firkant ut av en gammel bok. Inni der kan det ligge et hint eller en nøkkel, for eksempel.

Escape Room idé

#5 Talepost

Hvis du vil trekke inn spennende effekter ( helst forhåndsbetalt )  kan du vurdere å lage en talepost, og be spillerne ringe et telefonnummer for å få gåten i taleposten. Vi vet av erfaring at dette gir mye spenning og moro. For de fleste synes det er spennende å ringe et ukjent nummer.

#6 Krypteks

Dette er en av de beste Escape Room ideene du ikke vil gå glipp av. Hvis du virkelig vil overraske gruppen din, kan du vurdere en ekte krypteks. I flere YouTube-filmer kan du se hvordan du lager dem. En ting er sikkert: med krypteks vil du gjøre gruppen din gal. Hvis du ikke har lyst til å bruke så mye tid på det, finnes det mange andre varianter tilgjengelig.

Escape Room ideene krypteks

Lag din egen krypteks med en toalettrull og litt papir.

#7 Puslespill

Du ser jevnlig biter av puslespill spredt rundt i et rom. Å løse puslespillet betyr at noe blir synlig som kan hjelpe deg videre. Noen ganger er det et spørsmål på puslespillet, eller et kart som du kan finne neste objekt med. Du kan også gjøre det enklere, ved å skjære et A4-ark i flere biter. På det stykket A4-papir kan du legge teksten eller bildet som de til slutt må løse. En ikke vanskelig å lage Escape Room idé, men veldig fin å løse.

#8 QR-kode i ditt Escape Room

Med en QR-kode kan du lede spillerne til en nettside eller for eksempel en YouTube-film. Du kan velge å sette eller lime inn en QR-kode et sted. Deretter kan spillere lese QR-koden med smarttelefonen, og de vil bli dirigert til en nettside. Du kan også velge å bruke flere QR-koder.

QR kode Generator
Bare det riktige resultatet vil lede spillerne til riktig nettside, hvor du kan legge ut oppfølgingsinformasjon. På denne nettsiden: https://gratisqrcode.nl kan du enkelt skape din egen QR-kode til ønsket nettside (nettsiden er på nederlandsk, men er gratis).

# 9 Ferdighetsspill

Alle kjenner ferdighetsspill. Dette krever selvfølgelig litt håndverk og krever mye arbeid. Men igjen, resultatet er utrolig kult. Du kan for eksempel jobbe med magneter og en glassplate. Spillerne kan ikke nå den andre siden av glassplaten med hendene, men ved å plassere magneten på glasset over den andre magnetiske gjenstanden (med en liten nøkkel festet til for eksempel) og ved å følge en labyrint (som også er under glasset). kan de flytte nøkkelen til et endepunkt hvor de kan ta nøkkelen med hånden.

# 10 Mastermind

Vi tror at en av de mest fantastiske Escape Room ideene er mastermind. Som spiller må du sette farger i riktig rekkefølge for å kunne knekke koden. Du kan ordne det slik at du på et annet sted i rommet kan finne ut hvilket nummer som hører til hvilken farge.

vanskelige gåter hjernen

#11 Rosenkreuzerens hemmelige koder

Hemmelige koder bør selvfølgelig ikke mangle på listen over Escape Room ideer. Det er flere måter å bruke koder og hemmelig skriving på i Escape Room spillet ditt. Vedlagt er et eksempel på Rosenkreuzerens koder. Formene og prikkene refererer til bokstaver. Så du kan lage hvilken som helst hemmelig melding i Escape Room.

Escape room ideene

#12 En av de beste Escape Room ideene: Morsekode

En av Escape Room ideene som har vært brukt i lang tid er morsekode. Prikker og streker representerer bokstaver. Du har gjemt Morse dekodingen et sted. Uten den dekodingen kan ikke spillere lage ord eller setninger. Bruk morsekoden nett generator .

#13 Polybus kvadrat

Hvert bokstav representerer en kombinasjon av et vertikalt og et horisontalt tall. Du lar spillerne finne tallene som de bruker til å lage et ord eller uttrykk med.

Hemmelig kode Polybius kvadrat

#14 Bruk lys i ditt Escape Room

Du kan alltid gjøre gøye ting med lys. Du kan for eksempel få det til å reflektere mellom speil. Fordi når spillerne roterer speilene til høyre, vil lyset finne sin vei fra startpunkt til sluttpunktet hvor en kode vil vises på veggen. Dette kan du for eksempel gjøre ved å bruke svart lys. Uten dette lyset vil du ikke se noe på veggen, men med dette lyset kan du plutselig lese den hemmelige meldingen i Escape Room spillet ditt.

#15 Hebraisk, kinesisk eller hieroglyfer i ditt Escape Room

Andre fine Escape room ideer er å kommunisere på et annet språk som en hemmelig kode. For eksempel på hebraisk, kinesisk eller hieroglyfer. Dette avhenger også av Escape Room temaet ditt. Skjul oversettelsen et sted i ditt rom, som spillerne vil ha til tyde bokstavene.

Escape Room-ideer Hieroglyfer

# 16 Lag hemmelige meldinger med usynlig blekk

Du vil ikke tro det, men der er virkelig sprøe måter til lage usynlige meldinger. For eksempel med cola. Hvis du virkelig vil overraske gruppen din, er dette tipset et av de 16 beste Escape Room ideene.

Gjør det selv Escape Room ideer og inspirasjon

Nå som vi har gått gjennom listen over Escape Room ideer og oppgaver, avhenger suksessen til Escape Room spillet ditt av å lage alle disse gåtene og oppgavene med forskjellige verktøy og materialer. Og selv om vi allerede har nevnt flere ting, er en liten ekstra Escape Room idé fortsatt velkommen, ikke sant? Så her er noen Escape Room ideer og tips som du absolutt bør sjekke for å få nok inspirasjon til å lage ditt Escape Room spill.

Bruk Pinterest for gode Escape Room ideer

For alle spillene vi lager bruker vi alltid en rekke informasjonskilder. Når vi lager Escape Room besøker vi flere Escape Room på kort tid. Ikke for å stjele fra dem, men for å hjelpe den kreative fantasien og komme opp med noen virkelig gode Escape Room ideer. Men med alle spillene vi har laget, har én kilde alltid vist seg å være svært verdifull. Pinterest. Hvis du ikke har en konto ennå, opprett en med en gang.

Hvis du søker etter Escape Room ideer, vil du få en overflod av kreative ideer når det gjelder gåter og materialer.

Håndbok, regler og tips i ditt eget Escape Room

Når Escape room-spillet er ferdig, er det fortsatt noen ting å tenke på. Det er nyttig å lage et manus for deg selv, som beskriver hele spillet. Du beskriver alle rommene, fra A til Å, hva som bør være i dem, hva bør være limt, hengt opp osv. Også puslespillene med løsningene, kodene, den logiske rekkefølgen av gåtene; Du bør skrive ned alt. Dette vil være ditt manus .

Etter hver spillet, er det relativt enkelt å sette alt tilbake der det stod, slik at en ny gruppe av spillere kan starte spillet igjen.

Hvis det er spilleregler, må du kommunisere dem tydelig til spillerne før spillet starter. Sette dem på et A4- ark slik at du aldri vil glemme å fortelle dem. Det er irriterende om du ikke gjør det, så roter de igjennom alt av skuffer og skap og etterlater en enorm mengde å rydde opp etterpå.

Hint Escape Room

Til slutt vil du utvilsomt trenge hint i ditt Escape Room spill. Bare den perfekte spiller vil gå gjennom alle dine rom uten hjelp. I virkeligheten er den nok vanskeligere for spillerne enn du tenkte. For å ikke lage spillet for enkelt, kan du gjøre noen hint, hvilke du kommunisere til spillerne et sted i spillet. Som beskrevet tidligere, kan du gjøre dette helt automatisk, for eksempel med autosvar app, men du kan også bare bruke ekstra konvolutter, som er nummerert. De må alltid åpne konvolutt 1 først og så lese det hintet. Du kan deretter tenke på en straffetid for hvert hint de bruk .

Vi håper denne bloggen har inspirert deg nok til skape ditt eget Escape Room spill. Mye arbeid selvfølgelig, men med en gang du er ferdig, kan du invitere mange mennesker til å komme og spille ditt Escape Room.

  Richard og Marjolein

  Vi er Richard og Marjolein, vi deler lidenskapen vår for spill med mange av våre venner og familiemedlemmer.

  >